~ FrenZ ~

Friday, August 10, 2012

~ Maaf ~

Aku yakin, setiap orang mempunyai cara tersendiri untuk meminta maaf. Tak kiralah minta maaf kepada kekasih, kawan, suami/isteri, ibu-bapa, adik-beradik, atau sesiapa sajalah... Mungkin cara yang paling mudah untuk meminta maaf adalah dengan hanya menghantar SMS. Kalau nak cara yang lebih 'gentle' sikit, adalah dengan bersemuka 'face to face' dan cakap 'direct' saja nak minta maaf. Tapi kalau nak minta maaf dan mengakui kesalahan dengan cara 'direct' nih, tentu kita akan rasa malukan? Tapi satu je yang kita perlu tahu, tidak rugi untuk kita meminta maaf dan memaafkan. Jadi aku nak share satu lagu dgn korg semua. lagu berkenaan maaf nyanyian Radja. Lagu ni merupakan salah satu lagu yang aku suka dengar :)



Bila aku salah tolong maafkanlah
Ku tak ingin membuat kau menangis
Aku tahu kau marah
Aku tahu kau luka
Tapi jangan paksa tuk berpisah

Aku ingin selalu bersamamu
Walau senang, walau kita susah
Mungkin aku salah di matamu
Mungkin aku lemah di matamu
Tapi tak pernah terpikir
Kau pergi tinggalkan aku
Bila aku salah di matamu
Bila aku lemah di matamu
Ku hanya bisa memohon
Maaf atas salahku
Aku tahu kau marah
Aku tahu kau luka
Tapi jangan paksa tuk berpisah

p/s: jgn malu untuk meminta maaf di atas kesalahan yg kita lakukan :)


~ TQ SuDi BaCa eNTry Ni ~

4 comments:

  1. st tyme zz dgr dan teringt pulak lagu maaf versi p ramlee tu.. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha. lagu pramlee pun okai gak. done folo u :)

      Delete